Söker du efter en erfaren Google Ads-byrå?
Vi är en certifierad Google Ads-byrå med över 10 års erfarenhet av att driva lönsam annonsering i Google för B2B-företag, e-handelsbolag och andra typer av företag i hela Sverige.
Genom komplett uppsättning och optimering av bland annat sökordsannonsering, display och Performance Max hjälper vi dig som VD eller marknadschef att öka synlighet, konverteringar och ROI – utan att du behöver tänka på detaljerna.
Målgruppsinriktad annonsering
Vi anpassar varje kampanj utifrån din bransch, målgrupp och säljprocess – oavsett om du arbetar inom B2B, e-handel eller offentlig sektor.
Tydlig rapportering
Du får löpande rapporter med konkreta insikter, resultat och rekommendationer – så att du alltid vet hur annonseringen presterar.
Nära samarbete
Som din externa Google Ads-partner har du direkt kontakt med våra specialister och kan snabbt få hjälp med nya kampajer.
Proaktivitet
Vi föreslår ständigt förbättringar baserat på data, sökintention och förändringar i er bransch eller marknad.
Vi kombinerar över 10-års erfarenhet som Google Ads-byrå med smarta AI-verktyg
Genom att kombinera över 10 års erfarenhet som Google Ads-byrå med avancerade AI-verktyg kan vi arbeta mer effektivt, identifiera mönster i realtid och fatta smartare beslut.
Vi optimerar kampanjer löpande, justerar budstrategier och testar nya annonstyper för att maximera värdet av ert annonskonto varje månad.
Sökordskampanjer
Komplett strategi, uppsättning och optimering av sökordskampanjer för att driva fler konverteringar.
Performance Max
Vi hanterar alla kampanjtyper i Google Ads som exempelvis Performance Max.
Spårning
Vi säkerställer att det går att mäta resultatet av annonseringen.
Rapportering
Du får tydliga och lättförståeliga rapporter med vår personliga feedback.
Vad gör en Google Ads-byrå?
En Google Ads-byrå hjälper er att planera, strukturera och hantera annonsering i Googles kanaler – inklusive sökordsannonser, display, shopping och Performance Max.
Vårt ansvar omfattar allt från strategisk rådgivning och spårning till budgetfördelning och annonsproduktion. Målet är alltid att leverera konkreta resultat i form av ökad försäljning eller fler leads.
En duktig Google Ads-byrå hjälper även till med strategiska frågor, konverteringsspårning och rapportering för att du ska förstå vilka kampanjer och sökord som driver värdefulla resultat för din verksamhet.
Vi erbjuder en helhetslösning för er digitala annonsering där vi även kan hjälpa er med annonsering i sociala medier och sökmotoroptimering.
Med våra samarbetspartners kan vi dessutom erbjuda programmatisk annonsering för bolag med stora marknadsbudgetar som vill nå utanför de traditionella plattformarna som Google, Facebook, Instagram och LinkedIn.
Vår erfarenhet
Som specialistbyrå inom Google Ads har vi sedan 2014 hjälpt marknadschefer och säljteam att skapa skalbara och effektiva kampanjer i Google.
Vi är vana att ta ett helhetsansvar för annonseringen – från strategi och uppsättning till löpande optimering, spårning och tydlig rapportering. Allt för att maximera värdet av er mediebudget.
Vår specialistkompetens finns främst inom de digitala annonsverktygen; Google Ads, LinkedIn Campaign Manager och Meta Ads Manager.
Exempel på företag som vi har hjälpt under åren är bland annat Wihlborgs Fastigheter, Schneider Electric, Viskan, Econans, Atea, Skanska, Sydsvenska Handelskammaren, Veteranpoolen, Hemmakväll och många fler.
Vi har även hjälpt en mängd offentliga verksamheter som exempelvis Region Skåne, Västerås kommun, Växjö kommun, Lerums kommun och Höörs kommun.
Vi har erfarenhet av såväl lokala-, nationella- och globala kampanjer för B2B-företag. Vi finns i Malmö men har kunder i hela landet; exempelvis i Stockholm och Göteborg.
Pris
Priset för att anlita en Google Ads-byrå varierar beroende på hur omfattande ert annonskonto är. Räkna med en månatlig investering per månad på mellan 5000 – 20 000 kr / månad utöver annonskostnaden.
Mindre bolag är närmare 5000 kr / månad och stora e-handelskunder är närmare 20 000 kr / månad och ibland mer än så.
Kontakta oss för att få en kostadsfri prisuppgift för just ditt föetag.
boka samtal
Boka ett samtal med oss så berättar vi mer om hur vi kan gå in som er byrå för Google Ads.
“Vi är mycket nöjda med samarbetet hittills och har fått många konkreta åtgärdsförslag kring hur vi kan utveckla vår digitala annonsering, sökmotoroptimering och konverteringsspårning som vi nu successivt håller på att implementera."
Karin Högman, Growth Marketing Manager på Veteranpoolen
Tips & inspiration
De vanligaste misstagen i google ads
Läs om de vanligaste misstagen som B2B-företag gör i Google Ads så att du kan undvika dem.
Frågor och svar om Google Ads
Vad är Google Ads?
Google Ads är Googles annonsplattform som låter dig som annonsör visa annonser på en mängd olika sätt i olika kanaler för att nå dina potentiella kunder.
Google Ads är kanske mest känt för sökordsannonsering, det vill säga annonser som visas över och under Googles sökresultat, och för att man betalar ”per klick”, det vill säga först när någon väljer att klicka på en annons.
Vilka olika sätt finns det att annonsera med Google Ads?
Google Ads är en sofistikerad annonsplattform med en mängd olika kampanjtyper som visar annonser på olika sätt på olika webbplatser och appar.
Här är en kort förklaring av de mest populära kampanjtyperna:
Sökordsannonsering: Annonser som visas över och under Googles så kallade organiska sökresultat (obetalda placeringar). Med sökordsannonsering når du kunder som aktivt letar efter de produkter och tjänster som du erbjuder.
Performance Max: En förhållandevis ny kampanjtyp som har blivit väldigt populär på kort tid. Den gör det möjligt att visa annonser i samtliga Googles placeringar: Sök, display, YouTube, Gmail, Discovery och Shopping.
Display: Med displayannonsering kan du visa dina annonser bland de miljontals sidor och appar som är anslutna till Googles annonsnätverk.
Shopping: Produktannonser som visas i sökresultaten när någon söker efter e-handelsprodukter.
YouTube: All annonsering på YouTube sker från Google Ads.
Appkampanjer: Specifika kampanjer som syftar till att öka nedladdningarna av en app eller marknadsföra specifika delar av appen.
Demand Gen: En kampanjtyp som främst använder rörligt material för att skapa efterfrågan kring en produkt eller tjänst.
Alla dessa möjligheter i Google Ads gör annonsplattformen även intressant för de företag som inte har kunder som aktivt letar efter produkter och tjänster i Google.
Vad kostar Google Ads?
Du bestämmer en daglig budget som du vill spendera och Google debiterar dig först när det sker ett klick på din annons.
Vad klicket kostar beror på olika saker som exempelvis hur stor konkurrens det är på sökordet som du vill synas på och hur många andra företag som också vill synas på samma sökord.
Vad kostar det att anlita en byrå för Google Ads?
Kostnaden varierar beroende på hur omfattande ert annonskonto är. De flesta byråer fakturerar från 5000 kr per månad och upp mot 50 000 kr per månad för väldigt stora e-handelskonton.
Om du är ett litet företag med ett fåtal sökord som är relevanta för er verksamhet och med enklare kampanjer kan du räkna från 5000 kr per månad från en seriös aktör.
Lite större bolag med fler kampanjtyper debiteras ofta någonstans runt 10 – 20 000 kr per månad.
För e-handelskunder med komplexa annonskonton kan debiteringen vara allt mellan 20 – 50 000 kr.
Beroende på vilken byrå du arbetar med kan prismodellerna också variera. Vissa byråer tar betalt per timme, andra har ett fast pris per månad och andra kan kombinera exempelvis en timdebitering med en rörlig avgift som exempelvis baseras på era annonsutgifter.
När du väljer byrå är det därför viktigt att du förstår vilken prismodell byrån tillämpar, vilka för- och nackdelar med denna modellen som finns för dig som kund och exakt vad byrån gör för den ersättning de begär.
Är det värt att anlita en byrå för Google Ads?
Det beror på. Om ditt företag har en webbplats som konverterar, det vill säga driver de resultat som ni vill, är sannolikheten hög att en byrå kan vässa era kampanjer ytterligare samtidigt som ni sparar tid och kan fokusera på andra saker i er kärnverksamhet.
Om det däremot är så att ni idag har en webbplats som konverterar dåligt spelar det ingen roll vad en mediebyrå kan göra för er eftersom ni först och främst bör åtgärda webbplatsen innan ni börjar annonsera.
Om ni har rätt förutsättningar på plats, det vill säga en bra webbplats, och är beredda att spendera från 5000 kr per månad på att anlita en byrå, är det oftast en väldigt bra investering eftersom ni kommer få bättre resultat och tid över för annat.
Hur vet jag om Google Ads ger resultat?
En duktig byrå implementerar så kallad konverteringsspårning som möjliggör att kunna mäta exempelvis hur mycket försäljning eller hur många förfrågningar som annonsklicken leder till.
Dessa konverteringar kan sedan ställas i relation till kostnaden för klicken för att avgöra om investeringen är lönsam.
En duktig byrå eller konsult inom Google Ads hjälper er att synliggöra det här på ett lättbegripligt sätt.
Vad betyder termer som CPC, konvertering, ROAS, ROI och CTR?
Byråer och konsulter slänger sig ofta med begrepp som kan vara svåra att förstå. Här är en liten ordlista:
CPC – Cost per click (kostnad per klick): Siffran anger vad ett klick kostar i genomsnitt. Klickpriset varierar beroende på exempelvis konkurrens om sökordet från andra företag.
Konvertering: Kan även kallas mål och är den önskade handlingen som man vill att en kund genomför på sin webbplats. För en e-handel kan en konvertering vara ett köp och för ett B2B-företag kan det vara en förfrågan.
ROAS (Return On Ad Spend): Förhållandet mellan intäkt och kostnad och anges i procent. Om kostnaden är 1 kr för klicket och intäkten från klicket är 5 kr är ROAS 500 %. Det är ett mått för att bedöma hur effektiv annonseringen är.
ROI (Return On Investment): Till skillnad från ROAS, som bara tar hänsyn till annonskostnaden, tar ROI även hänsyn till övriga kostnader som exempelvis tillverkningskostnad, för att räkna ut hur stor lönsamhet som investeringen har gett.
CTR (Click Through Rate). Anges i procent, exempelvis 2,67 %. Kallas på svenska klickfrekvens och anger förhållandet mellan visningar och klick. Om en annons har fått 100 visningar och ett klick har annonsen en CTR på 1 %.
Som kund till en byrå behöver du oftast inte hålla koll på många av dessa begreppen men de är vardag för de konsulterna som hanterar ditt konto och som använder dem för att analysera och optimera annonseringen på ett professionellt sätt.