12 användbara plugins till WordPress

Det finns massor av bra plugins till WordPress som gör att du enkelt kan lägga till ny funktionalitet till din webbplats. Här tipsar vi om tolv stycken som vi rekommenderar och själva använder på vår webbplats.

Updraft Plus

Ta det säkra före det osäkra! Updraft Plus gör det möjligt att göra en fullständig säkerhetskopiera och backup på din databas, dina WordPress-filer, teman och andra plugins. Din säkerhetskopia sparas sedan i en molntjänst och om något skulle hända kan du enkelt återställa din hemsida direkt från din WordPress-sidas meny.

Du har möjligheten att välja om du vill göra manuella backups eller schemalagda, en gång var fjärde timme eller en gång i månaden. Updraft Plus finns både gratis och i betald version. Väljer man att köpa premiumversionen tillkommer funktioner som möjligheten att klona din hemsida eller enkelt byta till en ny domän.

Yoast

Är du ingen expert på SEO? Med Yoast kan du få hjälp att göra din sökmotoroptimering riktigt bra och därmed få fler besökare till din hemsida.

Det är en plugin som hjälper dig med bland annat avancerade XML Sitemaps-funktioner, innehålls-, och SEO-analyser och har verktyg som hjälper dig att skriva SEO-vänliga texter. Den hjälper dig också att hålla koll på hur dina SEO-resultat blir och hur bra din webbsida syns i olika sökmotorer. Finns både i gratis- och premium-version.

Fixed widget

Fixed widget gör precis vad namnet säger. Det är en plugin som hjälper dig fästa en eller flera widgets på din hemsida så de alltid syns även om besökaren scrollar ner på sidan. Fixed widget är gratis.

P3 profiler

När du börjar använda fler och fler plugins vill du vara säker på att de inte saktar ner din hemsida. P3 profiler gör en skanning av dina plugins och mäter deras inverkan på hastigheten på din webbplats. Laddar den långsamt eftersom du använder många för plugins eller för att där är en som är dåligt konfigurerad? P3 profiler pekar ut dina långsamma plugins för att du ska kunna veta hur du kan optimera din webbplats.

Related post

Vill du öka både engagemang hos dina besökare och intern trafik på din hemsida kan Related Post vara en plugin för dig. Lägg till en footer med automatiskt valda relaterade poster och Related Post säger sig kunna öka din interna trafik med upp till 10%.

Det finns inte bara möjlighet att länka till dina interna inlägg utan du kan också länka till andras inlägg och artiklar för att få mer uppmärksamhet till din hemsida och även förbättra din SEO.

WP-Optimize

WP-Optimize är ett verktyg som automatiskt ”städar” din WordPress-sida. Det hjälper dig att ta bort all onödig data som t.ex. spam, ej godkända kommentarer och gamla versioner av blogginlägg som du sparat över. Att ta bort allt onödigt ger dig extra plats och gör din sajt snabbare.

Du kan också själv få en överblick och en större förståelse av vad på din sajt som tar mycket plats. När du installerat WP-Optimize kan du själv välja hur du vill schemalägga din nya städhjälp.

I premium-versionen finns ytterligare funktioner som ger större flexibilitet och mer kontroll över när, hur och var du vill rensa din sajt.

Pure Chat

I gratisversionen av Pure Chat ingår obegränsade chattar och du kan ha upp till tre användare. Det ingår anpassade widgets, chathistorik och emailformulär. Väljer du Purechat Pro har du bland annat obegränsat antal användare, får statistik i realtid och ges möjligheten att spåra dina besökare.

Pure Chat är ett mycket bra val om du vill ge möjligheten för dina webbplatsbesökare att kunna chatta och ställa sina frågor till dig när de besöker din webbplats.

Ninja Forms

Med Ninja forms har du stora valmöjligheter att utforma och designa formulär till din hemsida och få dem så som du vill ha dem.

Ninja Forms vänder sig både mot nybörjare och utvecklare då det både finns möjlighet att använda enkla designfunktioner eller så kan du använda Ninja Form som ett ramverk att bygga vidare på.

Välj om du vill använda gratisversionen, köpa till extra funktioner eller köpa en paketlösning.

Menu Buttons 

Knappar i menyn? Menu buttons ger dig större valmöjligheter och designmöjligeter när du vill lägga till knappar i din meny.

Loco Translate

Loco Translate ger dig möjlighet att översätta delar av din WordPress-sida. Du kan skapa och redigera språkfiler direkt i ditt tema eller i en plugin.

Om du letar efter ett komplett översättningsverktyg rekommenderar vi WPML.

Favicon XT-Manager

Favicon XT-Manager är ett plugin som gör det enkelt för dig att lägga till en Favicon på din sajt. Det enda du behöver göra är att ladda upp en bild i rätt storlek.

(En favicon är den lilla miniatyrikon som visas bredvid sidans titel eller bredvid din webbadress i webbläsaren.)

Wordfence Security

Vi började med säkerhet och avslutar med säkerhet. Wordfence Security är en plugin som innehåller brandvägg och virus-skanner och som är byggd för att hålla dina WordPress-sida säker. Den letar igenom filer, plugins, SEO spams med mera för att se att inget kan skada sajten. Finns i gratis- och premium-version.

Lycka till!

få nästa artikel till din inkorg

Varje vecka skickar vi artiklar, podcasts och nyheter som hjälper dig att fördjupa din kunskap och hålla dig uppdaterad kring digital marknadsföring. När du blir prenumerant godkänner du vår sekretesspolicy. Du kan välja att avprenumerera när som helst. Avsändare är Nivide AB, Hyllie Stationstorg 31, Malmö.

Om författaren

Johan Åberg
Johan Åberg
Jag är VD, konsult och utbildningsledare på Nivide. Här på bloggen ger jag tips och inspiration kring ämnen som digitala strategier, sökmarknadsföring, social selling och content marketing. Lyssna på mig i podden "Digital kommunikation med Johan Åberg".
DELA INLÄGGET
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Liknande artiklar

Kostnadsfri e-postkurs

Lär dig mer om fem områden som du behöver arbeta med för att lyckas med företagets digitala annonsering.

E-bok: Social selling

Vi har samlat våra mest lästa artiklar kring social selling och skapat en unik samling med tips och inspiration för hur du kan hitta fler kunder med hjälp av LinkedIn.

E-bok: 100 LinkedIn-tips

100 korta och enkla tips för hur du får ut mer av världens största affärsnätverk.

E-bok: Sökmarknadsföring

Hur använder du Google på ett effektivt sätt för att exempelvis öka antalet köp, beställningar eller förfrågningar? Här har vi sammanställt våra mest populära artiklar.

Vill du ha mer tips och inspiration?

Gå med i Digital Conversion Academy så får du allt vårt kostnadsfria material som artiklar, e-böcker och våra e-kurser skickade direkt till din inkorg utan kostnad.

tjänster

För dig som vill få hjälp att hantera företagets digitala annonsering.

kurser

För dig som vill hantera företagets annonsering på egen hand.

om nivide

Läs mer om hur det är att arbeta med oss.

Så hjälper vi dig

Vi startar upp och optimerar er annonsering i Google och sociala medier, utbildar dig som vill sköta företagets annonsering på egen hand eller ger rådgivning kring hur ni kan förbättra er befintliga annonsering. 

Nyfiken?

Vill du veta mer om hur du kan förbättra företagets digitala annonsering? Här har vi samlat tips, inspiration och resurser som hjälper dig på vägen.