[Podcast #40] Fyra poddar som hjälper dig att förstå hur iOS14 påverkar dig som marknadsförare

Alla företag som annonserar i kanaler som Facebook och Instagram kommer att påverkas av de ändringar som nu successivt rullas ut med anledning av Apples uppdateringar i iOS14. 

Vad innebär detta för dig som marknadsförare?

Som en del av Apples ”App Tracking Transparency Framework” kommer alla som använder en iOS-enhet att snart få en fråga om de vill bli spårade av appen eller webbsidan som de använder.

Detta kommer att ha konsekvenser för dig som annonserar i kanaler som Facebook och Instagram och kommer med högsta sannolikhet bland annat att påverka:

  • Möjligheterna att spåra konverteringar på din webbplats. 
  • Storleken på re-targeting-målgrupper
  • Antal händelser som du kan spåra per domän.

Jag är personligen övertygad om att detta bara är ett steg mot en verklighet för oss marknadsförare där det kommer att bli svårare för oss att få en sanningsenlig bild av hur vår annonsering egentligen presterar. 

Samtidigt uppskattar jag möjligheterna för var och en att bestämma hur man vill, eller inte vill, bli spårad på nätet. 

Lär dig mer

De här förändringarna är absolut nödvändiga för dig att sätta dig in i om du arbetar hands-on med digital annonsering eller om du ansvarar för företagets digitala annonsering som beställare gentemot en partner.

Här har vi samlat fyra podcast-avsnitt som ger dig en bättre förståelse för hur ditt företag kommer att påverkas av dessa förändringar.

1. Jon Loomer - Explaining iOS14 to a 12-year-old

Jon Loomer har spelat in några avsnitt som handlar om iOS14 och det här avsnittet är perfekt att börja med om du saknar grundläggande förståelse för vad iOS14 är och vad det kommer att innebära för företag.

Lyssna på iTunes eller sök efter avsnittet där du lyssnar på poddar.

2. Jon Loomer - Facebook Ads Targeting Audiences and iOS 14

I ett annat avsnitt från Jon Loomer går han djupare in på vilka förändringar som vi kan förvänta oss vad gäller exempelvis retargeting-målgrupper på Facebook och Instagram.

Lyssna på iTunes

3. The Art of Online Business - Apple's iOS Privacy Updates and Your Ads: What You Need To Know

I det här avsnittet intervjuas Facebook Ads-experten Terrell Brown och berättar mer om vad dessa förändringar kommer att innebära. 

Han berättar dessutom hur du kan få en fortsatt bra uppföljning  av dina kampanjer trots att konverteringsdatan kan bli bristfällig.

Lyssna på iTunes eller sök efter  ”The Art of Online Business” där du lyssnar på poddar.

4. Jon Loomer - Unable to Verify Domain to Configure Web Events

Om du använder händelsespårning i Facebooks annonsverktyg kommer du att behöva verifiera din domän för att kunna fortsätta spåra konverteringar från dina annonser. 

Lyssna på iTunes eller sök efter avsnittet där du lyssnar på poddar.

få nästa artikel till din inkorg

Varje vecka skickar vi artiklar, podcasts och nyheter som hjälper dig att fördjupa din kunskap och hålla dig uppdaterad kring digital marknadsföring. När du blir prenumerant godkänner du vår sekretesspolicy. Du kan välja att avprenumerera när som helst. Avsändare är Nivide AB, Hyllie Stationstorg 31, Malmö.

Om författaren

Johan Åberg
Johan Åberg
Jag är VD, konsult och utbildningsledare på Nivide. Här på bloggen ger jag tips och inspiration kring ämnen som digitala strategier, sökmarknadsföring, social selling och content marketing. Lyssna på mig i podden "Digital kommunikation med Johan Åberg".
DELA INLÄGGET
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Kostnadsfri e-postkurs

Lär dig mer om fem områden som du behöver arbeta med för att lyckas med företagets digitala annonsering.

E-bok: Social selling

Vi har samlat våra mest lästa artiklar kring social selling och skapat en unik samling med tips och inspiration för hur du kan hitta fler kunder med hjälp av LinkedIn.

E-bok: 100 LinkedIn-tips

100 korta och enkla tips för hur du får ut mer av världens största affärsnätverk.

E-bok: Sökmarknadsföring

Hur använder du Google på ett effektivt sätt för att exempelvis öka antalet köp, beställningar eller förfrågningar? Här har vi sammanställt våra mest populära artiklar.

Vill du ha mer tips och inspiration?

Gå med i Digital Conversion Academy så får du allt vårt kostnadsfria material som artiklar, e-böcker och våra e-kurser skickade direkt till din inkorg utan kostnad.

tjänster

För dig som vill ha hjälp att hantera företagets digitala annonsering.

kurser

För dig som vill hantera företagets annonsering och marknadsföring på egen hand.

om nivide

Läs mer om hur det är att arbeta med oss.

Så hjälper vi dig

Vi startar upp och optimerar er annonsering i Google och sociala medier, utbildar dig som vill sköta företagets annonsering på egen hand eller ger rådgivning kring hur ni kan förbättra er befintliga annonsering. 

Nyfiken?

Vill du veta mer om hur du kan förbättra företagets digitala annonsering? Här har vi samlat tips, inspiration och resurser som hjälper dig på vägen.