Kommunikationsarbetet är inte längre bara en fråga för marknadsavdelningen

prenumerera på tips och inspiration

Tips och inspiration för dig som arbetar med digital kommunikation. Vi skickar ca 3-4 artiklar om sociala medier, sökmarknadsföring och digital strategi varje månad. Vi skickar ingen reklam för våra tjänster och du kan välja att avprenumerera när som helst. När du blir prenumerant godkänner du vår sekretesspolicy. Välkommen!

När den yngre generationen tar plats i beslutsfattande positioner kommer den digitala kommunikationen att bli allt mer viktigare i flera delar av organisationen.

Det innebär även att säljarnas roll förändras och kommunikationen behöver även bedrivas i sociala medier, där Internet idag utgör den viktigaste informationskällan för svenskarna, som nu gått om TV (Svenskarna och Internet, 2016).

Företag som inte utbildar sin säljorganisation kring sociala medier riskerar att inte kunna påverka kunderna i tillräckligt stor utsträckning och kan komma för sent in i kundens köpprocess om kunden valt att göra en större del av sin research på egen hand i digitala kanaler.

Vår VD Johan Åberg bloggar på LinkedIn om vikten av att säljorganisationen tillämpar en kundfokuserad kommunikation i sociala medier.

Läs inlägget här

Om författaren

Johan Åberg
Johan Åberg
Jag är VD och konsult på Nivide och brinner för att hjälpa och inspirera sälj- och marknadsavdelningar att arbeta mer digitalt. På bloggen ger jag tips och inspiration kring ämnen som bland annat sökmarknadsföring, social selling och content marketing. Välkommen att kontakta mig på johan.aberg@nivide.se.
INTRESSANT? DELA GÄRNA MED VÄNNER.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Låt oss hjälpa dig att hitta fler kunder i sociala medier och andra digitala kanaler. Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss inom en arbetsdag för att boka in ett kort telefonsamtal för att förstå dina behov bättre innan vi lämnar en kostnadsfri offert.
– Johan Åberg, VD och konsult på Nivide

Det går även bra att skicka e-post till kontakt@nivide.se.