Så annonserar svenska e-handelsföretag i sociala medier just nu

Här belyser vi hur några svenska e-handlare annonserar i sociala medier just nu för att du ska få inspiration.

Annonserna nedan är aktuella vid den här artikelns publiceringsdatum. Observera att annonserna kan ha förändrats och/eller tagits bort sedan den här artikeln publicerades. 

Annonsernas faktiska utseende kan skilja sig mot skärmdumparna nedan beroende på användarinställningar, exempelvis språk på knappar som ”Läs mer”. 

Många annonsörer tillämpar också A/B-testning och Metas funktion ”Standardförbättringar” vilket innebär att det kan förekomma flera olika varianter av annonserna.

Bilderna nedan är skärmdumpar och därför spelas inte eventuella videoklipp upp som finns med i annonserna.

Gymgrossisten

Gymgrossisten annonserar över samtliga Metas plattformar (Facebook, Instagram, Audience Network och Messenger). De annonser som var aktiva när den här artikeln skrevs förekom också i olika varianter.

I dessa annonser marknadsför man livsmedelskategorin och testar både bild och video.

Cervera

Cervera kör flertalet annonser över hela Metas annonsplattform och även här förekommer flera olika varianter av annonserna. Det som utmärker annonserna som var aktiva när den här artikelns skrevs var att samtliga annonser innehöll video och annonstexterna var korta och koncisa.

Byggmax

Byggmax annonserar över hela Metas plattform och även här håller man annonstexterna förhållandevis korta.

INTERSPORT Sverige

INTERSPORT Sverige har flertalet annonser aktiva som körs i hela Metas annonsplattform. Här är några exempel:

Brothers

Till skillnad från ovanstående varumärken så väljer man genomgående bort Audience Network och även Messenger för ett par annonser i Metas annonsplattform.

Löwengrip

Löwengrip kör annonser i hela Metas annonsplattform. Samtliga annonser som var aktiva när den här artikeln togs fram använde video. Här är ett par exempel:

RevolutionRace

RevolutionRace har många annonser aktiva och fokuserar mestadels på video tillsammans med korta annonstexter. Här är några exempel:

Vill du se ytterligare 20 annonser från svenska e-handelsföretag?

Ange din e-post så skickar vi ytterligare 20 annonser till din inkorg. När du skickar formuläret godkänner du vår sekretesspolicy.

Hämta e-boken "Vanliga misstag som annonsörer gör i Google och sociala medier".


 

e-bok: vanliga misstag som annonsörer gör i google och sociala medier

Försäkra dig om att ditt företag inte gör de vanligaste misstagen när ni annonserar i Google och sociala medier. Hämta materialet kostnadsfritt här.

få kostnadsfri analys av företagets digitala annonsering

Gå igenom vår checklista för att identifiera förbättringspotential och få samtidigt vår personliga feedback och rekommendation för just ditt företag.

Om Nivide

Vi erbjuder professionell hjälp med att analysera och effektivisera företagets annonsering i kanaler som Google, Facebook, Instagram och LinkedIn. Läs mer

Anmäl ditt intresse

Fyll i formuläret så hör vi av oss när det finns nya datum tillgängliga.

Vi använder endast din information för att kontakta dig.