Så får du fler kunder att öppna dina e-postutskick

prenumerera på tips och inspiration

Tips och inspiration för dig som arbetar med digital kommunikation. Vi skickar ca 3-4 artiklar om sociala medier, sökmarknadsföring och digital strategi varje månad. Vi skickar ingen reklam för våra tjänster och du kan välja att avprenumerera när som helst. När du blir prenumerant godkänner du vår sekretesspolicy. Välkommen!

Om du arbetar med e-postmarknadsföring och vill få fler att öppna ditt nyhetsbrev så är det här ett av de enklaste sätten att göra det. De flesta verktyg för e-postmarknadsföring har dessutom en inbyggd funktionalitet för att automatisera processen.

Skapa olika versioner av ditt nyhetsbrev

Börja med att skapa två olika versioner av ditt nyhetsbrev. Innehållet är detsamma men ämnesraden skiljer sig åt mellan de olika versionerna.

Skicka ut dina testutskick till en liten grupp mottagare

Principen är att sedan ta en liten del av din totala e-postmottagarlista och skicka ut version 1 till hälften av den här listan och version 2 till den resterande hälften.

Låt det gå några dagar, eller en vecka, och jämför sedan resultaten mellan version 1 och version 2. Vilken version hade högst öppningsfrekvens (det vill säga vilken ämnesrad fungerade bäst)?

Skicka ut nyhetsbrevet som fungerade bäst till resterande mottagare

Om vi då ser att version 2 hade högst öppningsfrekvens så väljer vi att skicka ut denna versionen till resten av personerna i vår stora e-postlista – det vill säga majoriteten av mottagarna som inte fick något av testutskicken.

Det här är ett enkelt sätt att exempelvis testa olika ämnesrader mot din riktiga målgrupp. Du kan även applicera samma princip på ditt innehåll för att exempelvis jämföra olika knappar eller länkar som hänvisar till din hemsida.

Lycka till!

Om författaren

Johan Åberg
Johan Åberg
Jag är VD och konsult på Nivide och brinner för att hjälpa och inspirera sälj- och marknadsavdelningar att arbeta mer digitalt. På bloggen ger jag tips och inspiration kring ämnen som bland annat sökmarknadsföring, social selling och content marketing. Välkommen att kontakta mig på johan.aberg@nivide.se.
INTRESSANT? DELA GÄRNA MED VÄNNER.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Relaterade artiklar