Tre appar som gör dig mer produktiv på jobbet

prenumerera på tips och inspiration

Tips och inspiration för dig som arbetar med digital kommunikation. Vi skickar ca 3-4 artiklar om sociala medier, sökmarknadsföring och digital strategi varje månad. Vi skickar ingen reklam för våra tjänster och du kan välja att avprenumerera när som helst. När du blir prenumerant godkänner du vår sekretesspolicy. Välkommen!

I den här artikeln tipsar vi om appar till din webbläsare och smartphone som gör dig mer produktiv på jobbet.

appar

Timing

Vill du veta hur mycket tid du spenderar i ett visst program eller på en viss webbsida? Timing håller reda på det åt dig så att du efteråt kan ta reda på om det finns några tidstjuvar där du spenderar alldeles för mycket tid i din arbetsdag. Du kommer att bli minst sagt chockad när du upptäcker hur mycket tid som du exempelvis lägger på att läsa och skicka e-postmeddelanden.

Ladda ner till Mac på iTunes

StayFocused

När du har insett hur mycket tid du lägger på olika webbsidor som egentligen inte bidrar till din produktivitet så kommer StayFocused in i bilden. Med det här Chrome-tillägget så bestämmer du hur mycket tid du får spendera på en viss webbsida under en viss tidsperiod. Exempelvis bestämmer du att du bara får spendera 10 minuter på Facebook mellan 9-17. Övrig tid får du spendera hur mycket som helst. Du kan enkelt se hur lång tid du har kvar att använda på en webbsida genom att klicka på ikonen i din webbläsare.

Hämta på Chrome Web Store

Truecaller

Trött på ivriga telefonförsäljare som stjäl din tid och avbryter dig i arbetet? Med Truecaller ser du om samtalet som du får är ”rapporterat” av andra användare och du kan helt enkelt välja att strunta i att svara om telefonen ringer och du ser att det är ett oönskat samtal.

Hämta appen i iTunes

Läs även: Fem appar som hjälper dig att hålla koll på ditt nätverk

 

Om författaren

Johan Åberg
Johan Åberg
Jag är VD och konsult på Nivide och brinner för att hjälpa och inspirera sälj- och marknadsavdelningar att arbeta mer digitalt. På bloggen ger jag tips och inspiration kring ämnen som bland annat sökmarknadsföring, social selling och content marketing. Välkommen att kontakta mig på johan.aberg@nivide.se.
INTRESSANT? DELA GÄRNA MED VÄNNER.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Relaterade artiklar