11 tips på läsvärda artiklar om digital marknadsföring i januari

prenumerera på tips och inspiration

Tips och inspiration för dig som arbetar med digital kommunikation. Vi skickar ca 3-4 artiklar om sociala medier, sökmarknadsföring och digital strategi varje månad. Vi skickar ingen reklam för våra tjänster och du kan välja att avprenumerera när som helst. När du blir prenumerant godkänner du vår sekretesspolicy. Välkommen!

Varje månad sammanställer vi ett par intressanta artiklar eller nyheter som har publicerats under den senaste tiden och som kan vara av intresse för dig som arbetar med digital kommunikation på ditt företag.

Vi inleder året med att länka till några artiklar där författarna på något vis har sammanfattat digital marknadsföring 2018. Efter det tipsar vi om artiklar som ger dig koll på vad som förutspås vara det här årets största trender.

Trevlig läsning!

Återblickar på 2018

LinkedIn Sales Navigator

Ny design och nytt fokus. Läs om hur LinkedIn Sales Navigator har utvecklats under 2018. Skribenten Doug Camplejohn sammanfattar  nyheter och uppdateringar från förra året, ett kvartal i taget.

Ny design och nytt fokus. Skribenten Doug Camplejohn summerar utveckligen av LinkedIn Sales Navigator under 2018 och sammanfattar såväl nyheter som uppdateringar från varje kvartal av det gångna året.

Läs hela artikeln här.  

TopRankMarketings tio mest lästa artiklar om sökmarknadsföring från 2018

I den här listan hittar ni de tio mest populära artiklarna från 2018, skrivna av digitala marknandsförare på TopRankMarketing, innehållande insikter, tips och nyheter från förra året.

Överst på listan hittar vi artikeln ” Google Game Changers: 5 Recent Updates and How They Affect Marketers”. Den är skriven av content strategen Anne Leuman som även författat inte mindre än fyra av de andra artiklarna på topplistan. Utöver Leumans artiklar hittar ni även några skrivna av TopRankMarketers VD Lee Odden.

Marketinglands Topp Tio

Här hittar ni ytterligare en tio i topp-lista skriven av MarketingLand, som har listat sina skribenters mest lästa inlägg om digital marknadsföring.

Listan innehåller bland annat artiklar som handlar om sociala medier under 2018, hur man bygger en hållbar varumärkesstrategi  och konsten att hantera storytelling. Här kan ni även hitta en checklista som är utmärkt för er som som arbetar som Content Managers och en artikel gällande vad ni som marknadschefer bör känna till om videomarknadsföring.

Här kan du läsa hela artikeln.

Trendspaningar för 2019

Sju digitala trender att hålla koll på

Jeff Bullas förutspår de 7 största trenderna inom digital marknadsföring i den här listan. Här kan ni bland annat hitta rubriker som artificiell intelligens, chatbots och personalisering. Ni får veta hur dessa, och ytterligare fyra andra trender, kommer utvecklas framöver, vad man ska göra och varför.

Utforska, upplev, engagera – 6 trender för 2019

Video, röst, AI och influencer marketing är starka trender under det kommande året, enligt Lee Odden på TopRankblog. Odden listar 6 områden han anser vara viktiga att fokusera på för B2B marknadsförare.

Läs hela artikeln här.

Tio trender inom digitalt content

Marketing Land fokuserar på digitalt content i sin trendspaning för 2019. Störst fokus ligger på hur innehållet ska hanteras, snarare än själva innehållet i sig, samt hur vi behöver anpassa oss till de nya trenderna inom just digitalt content.

En av trenderna som tas upp är alltmer populära 4K Video, vilket resulterar i att de stora filerna behöver lagringsutrymme. En annan sak som nämns är vikten av att hålla sina filer säkra och under sekretess. En tredje trend handlar om att återanvända content.

Läs resten av punkterna och mer om dem här!

Tre A: AI, automation och analys

Tre områden som marknadschefer bör  fokusera på från 2019 och framåt. Andy Betts på Marketing Land diskuterar varför just dessa områden är så viktiga samt hur de kommer utvecklas.

Läs mer om AI, automation och analys här.

10 marknadsförare förutspår 2019’s trender

I den femte trendspaningen bjuder Social Media Examiner på prognoser för 2019 i tio punkter skrivna av tio olika skribenter. Ämnena varierar mellan allt från sociala medier och marknadsanalyser till Alexa och Siri

Denna spännande blandning hittar ni här.

SEO 2019. Allt handlar om förbättring

Att fortsätta förbättra och utveckla tänket kring SEO är inget nytt, men i takt med att både Google och dina potentiella kunder blir allt bättre på att känna igen riktigt bra kvalité är det av ännu större vikt att höja ribban ytterligare.

I artikeln från Yoast.com får du tips om hur du håller dig på topp gällande din SEO även under 2019.

Ja, kvalité, kvalité och kvalité. Det är nyckelorden. Hög kvalité på din produkt eller tjänst, hög kvalité både tekniskt samt på materialet på din hemsida. Men hur kommer du dit?

Läs mer om hur du når riktigt bra kvalité men också andra SEO-tips för 2019 här.

Ytterligare lästips

Företaget Brokers Notes fyrdubblade sina konverteringar genom att förbättra sina formulär

Företaget är verksamma i en bransch där konkurrensen är hård och marknadsföringen är dyr per klick – att öka konverteringarna av leads genom sina formulär blev ett måste för att det skulle vara värt att göra reklam. Deras projekt att revolutionära formuläret blev snabbt ett lyckat koncept.

Läs här om hur BrokersNotes använde sig av formulär för att öka sina konverteringar från 11 till 47% och ta med dig tipsen för att optimera formulären på ditt företag.

Hur du lär ditt säljteam att använda sociala medier

Nytt år, nya möjligheter. Kanske är det dags att ert säljteam verkligen lär sig hur man bäst utnyttjar sociala medier för sälj?

I artikeln från Social Media Examer finns tips på hur ni går till väga, vad som fungerar och i vilka kanaler. Här hittar ni också ett par goda råd för att teamet ska fortsätta utvecklas, hur ni sätter upp smarta mål tillsammans och ett bra system för att fira när målen är nådda.

Läs hela artikeln här!

 

Om författaren

Denise Nilsson
Denise Nilsson
Jag arbetar som Digital Marketing Specialist på Nivide. På vår blogg delar jag med mig av tips och inspiration kring uppdateringar, nyheter och verktyg inom digital kommunikation. Välkommen att kontakta mig på denise.nilsson@nivide.se
INTRESSANT? DELA GÄRNA MED VÄNNER.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Relaterade artiklar