Fem exempel på hur företag inom hotell- och konferensbranschen skapar värde genom sin kommunikation

prenumerera på tips och inspiration

Tips och inspiration för dig som arbetar med digital kommunikation. Vi skickar ca 3-4 artiklar om sociala medier, sökmarknadsföring och digital strategi varje månad. Vi skickar ingen reklam för våra tjänster och du kan välja att avprenumerera när som helst. När du blir prenumerant godkänner du vår sekretesspolicy. Välkommen!

Fler och fler företag inom hotell- och konferensbranschen ökar sina digitala aktiviteter i takt med att både privat- och företagskunderna spenderar mer tid i köpresan på egen hand genom att använda sociala medier och andra digitala kanaler. I det här inlägget tittar vi närmare på hur fem olika företag gör värdeskapande content för sina målgrupper.

1. Sigtunahöjden Hotel & Conference

Sigtunahöjden är ett vackert konferenshotell i Sigtuna som bjuder på tips och inspiration genom att involvera sina medarbetare i innehållsproduktionen.

“Vårt innehåll handlar om ämnen som berör vår verksamhet och alltid med målsättningen att skapa nytta för kunden. Det kan vara tips från vårt kök på mat & dryck inför en särskild högtid, tips på hur man effektiviserar möten samt checklistor man kan arbeta efter när man ska planera sin kick-off. Eftersom det är innehåll som skapar värde för kunden får vi bättre spridning och även mer trafik från Google. En annan fördel är att våra medarbetare involveras vilket stärker företagskulturen och får dem att prestera ännu bättre dagligen”, säger Hanna Gråd som är digitalt ansvarig på Sigtunahöjden.

2. The Lodge

3. Scandic Hotels

4. Nordic Choice Hotels

5.

Om författaren

Johan Åberg
Johan Åberg
Jag är VD och konsult på Nivide och brinner för att hjälpa och inspirera sälj- och marknadsavdelningar att arbeta mer digitalt. På bloggen ger jag tips och inspiration kring ämnen som bland annat sökmarknadsföring, social selling och content marketing. Välkommen att kontakta mig på johan.aberg@nivide.se.
INTRESSANT? DELA GÄRNA MED VÄNNER.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Relaterade artiklar

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Låt oss hjälpa dig att hitta fler kunder i sociala medier och andra digitala kanaler. Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss inom en arbetsdag för att boka in ett kort telefonsamtal för att förstå dina behov bättre innan vi lämnar en kostnadsfri offert.
– Johan Åberg, VD och konsult på Nivide

Det går även bra att skicka e-post till kontakt@nivide.se.