Hitta potentiella kunder med LinkedIn Sales Navigator

prenumerera på tips och inspiration

Tips och inspiration för dig som arbetar med digital kommunikation. Vi skickar ca 3-4 artiklar om sociala medier, sökmarknadsföring och digital strategi varje månad. Vi skickar ingen reklam för våra tjänster och du kan välja att avprenumerera när som helst. När du blir prenumerant godkänner du vår sekretesspolicy. Välkommen!

LinkedIn Sales Navigator är LinkedIns Premium-funktionalitet som är avsedd för dig som arbetar med försäljning. I den här artikeln tipsar vi om några sätt att hitta potentiella kunder med verktyget.

Läs även: Så kan dina säljare använda LinkedIn Sales Navigator

När du har loggat in i Sales Navigator så möts du av den här bilden. Här har du omedelbart några möjligheter att snabbt identifiera potentiella kunder.

Suggested leads

Här visas statsuppdateringar från potentiella kunder som Sales Navigator föreslår utifrån vilka företag som du har valt att lägga till som s.k. “Accounts”. Använd informationen för att interagera med inläggen eller för att använda informationen när du tar kontakt med din potentiella kund.

linkedin sales navigator

Lead Builder

Lead Builder är Sales Navigators motsvarighet till LinkedIns “Avancerad personsökning”.

Här kan du skapa listor med potentiella kunder; exempelvis beslutsfattare inom en viss bransch och som är verksamma på en viss ort. Här finns möjligheten att få nya profiler som matchar din sökning automatiskt skickade till din e-postkorg; varje dag, varje vecka eller en gång i månaden.

hämta vår e-bok med tips och inspiration kring social selling

Vi har samlat våra mest lästa artiklar kring social selling och skapat en unik samling på 68 sidor med tips och inspiration för hur du kan hitta fler kunder med hjälp av LinkedIn.

Who’s Viewed Your Profile

sales navigator 2

Detta är samma funktion som finns på LinkedIn – “Profilbesökare” – men med ytterligare en väldigt användbar funktion. Här kan du direkt spara dina profilbesökare som “Leads” i Sales Navigator. Använd funktionen för att samla potentiella kunder till ditt konto i Sales Navigator.

Lär dig mer om Social Selling

Vi publicerar kontinuerligt tips kring LinkedIn och Social Selling på vår blogg. Om du vill ha fler tips så rekommenderar vi även att du hämtar den kostnadsfria e-boken “100 LinkedIn-tips för företag”.

Lycka till!

Om författaren

Johan Åberg
Johan Åberg
Jag är VD och konsult på Nivide och brinner för att hjälpa och inspirera sälj- och marknadsavdelningar att arbeta mer digitalt. På bloggen ger jag tips och inspiration kring ämnen som bland annat sökmarknadsföring, social selling och content marketing. Välkommen att kontakta mig på johan.aberg@nivide.se.
INTRESSANT? DELA GÄRNA MED VÄNNER.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Låt oss hjälpa dig att hitta fler kunder i sociala medier och andra digitala kanaler. Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss inom en arbetsdag för att boka in ett kort telefonsamtal för att förstå dina behov bättre innan vi lämnar en kostnadsfri offert.
– Johan Åberg, VD och konsult på Nivide

Det går även bra att skicka e-post till kontakt@nivide.se.