Läsvärt om digital marknadsföring, vecka 33 2020

prenumerera på nya artiklar

Tips och inspiration för dig som arbetar med digital kommunikation. Vi skickar ca 3-4 artiklar om sociala medier, sökmarknadsföring och digital strategi varje månad. Du kan välja att avprenumerera när som helst. När du blir prenumerant godkänner du vår sekretesspolicy.

I veckan har vi hittat några läsvärda artiklar som vi vill dela med oss av till dig.

Content Marketing Institute (som du för övrigt bör följa om du är intresserad av content marketing) har publicerat en artikel som fördjupar sig i ämnet ”pillar content” och hur du går tillväga för att skapa artiklar kring ett visst ämne.

Gillar du siffror och e-postmarknadsföring? Då ska du grotta ner dig i den här artikeln från Optinmonster som ger dig över 40 aktuella siffror kring e-postmarknadsföring.

Använder ni dynamiska produktannonser på Facebook och Instagram och vill få en bättre förståelse för hur ni kan optimera dem? AdLeaks har tagit fram en bra artikel här.

Digitalmarketer.com har en fantastisk (och uppdaterad) lista med 125 böcker kring marknadsföring. Denna kommer jag själv att fördjupa mig i för att hitta guldkorn som jag ännu inte har läst.

Social Media Examiner har tagit fram en enkel och grundläggande checklista för vad du bör göra varje dag om du vill öka din närvaro på LinkedIn.

I början av året publicerade Microsoft en intressant studie om trender inom marknadsföring där man bland annat listat de viktigaste kunskaperna för marknadsförare under 2020. Högst på listan – kunskaper inom SEO.

Det var allt för denna gången – följ oss på Facebook och LinkedIn för att hålla dig uppdaterad!

Om författaren

Johan Åberg
Johan Åberg
Jag är VD, konsult och utbildningsledare på Nivide. Här på bloggen ger jag tips och inspiration kring ämnen som digitala strategier, sökmarknadsföring, social selling och content marketing. Lyssna på mig i podden "Digital kommunikation med Johan Åberg".
DELA INLÄGGET
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Liknande artiklar