Så använder du Googles nya funktion för att samla leads direkt från sökresultaten

prenumerera på tips och inspiration

Tips och inspiration för dig som arbetar med digital kommunikation. Vi skickar ca 3-4 artiklar om sociala medier, sökmarknadsföring och digital strategi varje månad. Vi skickar ingen reklam för våra tjänster och du kan välja att avprenumerera när som helst. När du blir prenumerant godkänner du vår sekretesspolicy. Välkommen!

Google Ads håller just nu på att rulla ut en ny funktion som låter dig skapa formulär som visas i sökresultaten, så kallade Lead Form Extensions. Formulären kan användas för att låta potentiella kunder höra av sig direkt till er via formuläret utan att behöva besöka er webbplats. 

Vi rekommenderar i synnerhet dig som är verksam inom B2B (där syftet är att samla in leads för de produkter och tjänster som du erbjuder) att börja testa Lead Form Extensions. 

Så här gör du för att börja samla leads direkt från sökresultaten

Gå till ditt Google Ads-konto, klicka sedan på “Ads & extensions” och kontrollera om du har det nya alternativet “Lead From Extension”. Fortsätt genom att läsa igenom och godkänna villkoren.

Börja med utforma hur själva tillägget ska se ut som kommer att visas under din annons. I exemplet har jag valt att skriva “Vill du att vi kontaktar dig?” och lagt till en handlingsuppmaning som heter “Contact us”. 

 

I nästa steg ska vi utforma själva formuläret som kommer att visas om man väljer att klicka på handlingsuppmaningen. Glöm inte att länka till er sekretess- och integritetspolicy så att ni informerar användarna om hur deras uppgifter kommer att användas.

Här är det även möjligt att lägga in en bakgrundsbild som gör formuläret trevligare. 

 

 

I sista steget skriver du in det meddelande som användaren ska se när de har skickat formuläret. Här kan du även lägga in en handlingsuppmaning för att få användaren att besöka eller ladda ner någonting på din webbplats. 

Koppla formuläret till ditt CRM (valfritt)

Om du använder ett CRM-verktyg där det är möjligt att skapa en s.k. “webhook-URL” kan du ange denna under rubriken “Lead delivery option”. Då kommer dina leads att skickas direkt in i ditt CRM-verktyg. 

Om du saknar detta kommer du att hitta dina leads under “Ads & extensions” i Google Ads.

Lycka till!

Tips och inspiration

E-BOK: 22 sidor om SEM

Hämta vår kostnadsfria e-bok där vi har samlat våra mest populära artiklar kring hur du kan arbeta ännu bättre med företagets sökmarknadsföring.

Om författaren

Johan Åberg
Johan Åberg
Jag är VD och konsult på Nivide och brinner för att hjälpa och inspirera sälj- och marknadsavdelningar att arbeta mer digitalt. På bloggen ger jag tips och inspiration kring ämnen som bland annat sökmarknadsföring, social selling och content marketing. Välkommen att kontakta mig på johan.aberg@nivide.se.
INTRESSANT? DELA GÄRNA MED VÄNNER.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email