Tre användbara tillägg till webbläsaren Chrome

prenumerera på tips och inspiration

Tips och inspiration för dig som arbetar med digital kommunikation. Vi skickar ca 3-4 artiklar om sociala medier, sökmarknadsföring och digital strategi varje månad. Vi skickar ingen reklam för våra tjänster och du kan välja att avprenumerera när som helst. När du blir prenumerant godkänner du vår sekretesspolicy. Välkommen!

I det här inlägget kommer jag att tipsa om tre användbara tillägg för webbläsaren Chrome som är användbara för dig som arbetar med sociala medier.

1) Pocket

Pocket är ett verktyg som jag använder dagligen för att spara ner intressanta artiklar som jag hittar på nätet. Tillägget låter mig tagga artiklarna med egna namn som gör att jag enkelt kan hitta artiklar som rör ett visst ämne som jag arbetar med för stunden. Pocket är också användbart för att spara och läsa artiklar vid ett senare tillfälle och kan också användas för att spara ner, och sedan dela artiklarna vid ett senare tillfälle.

Hämta tillägget här

 

2) Buffer

Buffer är förmodligen det enklaste verktyget att använda när det handlar om att schemalägga inlägg i sociala medier. Besök en webbsida, klicka på Buffer-ikonen och välj vilka sociala nätverk som du vill dela till och skriv ett meddelande. Med Buffer kan du lägga din delning i kö genom ett förinställt delningscchema eller välja när inlägget ska delas.

Med Buffer kan du även få förslag på intressanta artiklar kring ditt ämnesområde som du kan dela i dina sociala nätverk med bara ett knapptryck.

Hämta tillägget här

3) Image Downloader

Med Image Downloader kan du snabbt spara ner alla eller enstaka bilder på en webbplats, som exempelvis bakgrundsbilder eller bilder som inte går att spara ner genom att högerklicka på dem.

Hämta tillägget här

Bonustips

Fler användbara tillägg för webbläsaren Chrome.

Evergreen SEO Checker – Kollar så att dina sidor har rätt förutsättningar att synas i sökresultatet i Google.

ColorPick Eyedropper – Ta snabbt reda på vilken färgkod som en viss färg har.

Lycka till!

Om författaren

Johan Åberg
Johan Åberg
Jag är VD och konsult på Nivide och brinner för att hjälpa och inspirera sälj- och marknadsavdelningar att arbeta mer digitalt. På bloggen ger jag tips och inspiration kring ämnen som bland annat sökmarknadsföring, social selling och content marketing. Välkommen att kontakta mig på johan.aberg@nivide.se.
INTRESSANT? DELA GÄRNA MED VÄNNER.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email