Tre användbara tillägg till webbläsaren Chrome

I det här inlägget kommer jag att tipsa om tre användbara tillägg för webbläsaren Chrome som är användbara för dig som arbetar med sociala medier.

1) Pocket

Pocket är ett verktyg som jag använder dagligen för att spara ner intressanta artiklar som jag hittar på nätet. Tillägget låter mig tagga artiklarna med egna namn som gör att jag enkelt kan hitta artiklar som rör ett visst ämne som jag arbetar med för stunden. Pocket är också användbart för att spara och läsa artiklar vid ett senare tillfälle och kan också användas för att spara ner, och sedan dela artiklarna vid ett senare tillfälle.

Hämta tillägget här

 

2) Buffer

Buffer är förmodligen det enklaste verktyget att använda när det handlar om att schemalägga inlägg i sociala medier. Besök en webbsida, klicka på Buffer-ikonen och välj vilka sociala nätverk som du vill dela till och skriv ett meddelande. Med Buffer kan du lägga din delning i kö genom ett förinställt delningscchema eller välja när inlägget ska delas.

Med Buffer kan du även få förslag på intressanta artiklar kring ditt ämnesområde som du kan dela i dina sociala nätverk med bara ett knapptryck.

Hämta tillägget här

3) Image Downloader

Med Image Downloader kan du snabbt spara ner alla eller enstaka bilder på en webbplats, som exempelvis bakgrundsbilder eller bilder som inte går att spara ner genom att högerklicka på dem.

Hämta tillägget här

Bonustips

Fler användbara tillägg för webbläsaren Chrome.

Evergreen SEO Checker – Kollar så att dina sidor har rätt förutsättningar att synas i sökresultatet i Google.

ColorPick Eyedropper – Ta snabbt reda på vilken färgkod som en viss färg har.

Lycka till!

få nästa artikel till din inkorg

Varje vecka skickar vi artiklar, podcasts och nyheter som hjälper dig att fördjupa din kunskap och hålla dig uppdaterad kring digital marknadsföring. När du blir prenumerant godkänner du vår sekretesspolicy. Du kan välja att avprenumerera när som helst. Avsändare är Nivide AB, Hyllie Stationstorg 31, Malmö.

Om författaren

Johan Åberg
Johan Åberg
Jag är VD, konsult och utbildningsledare på Nivide. Här på bloggen ger jag tips och inspiration kring ämnen som digitala strategier, sökmarknadsföring, social selling och content marketing. Lyssna på mig i podden "Digital kommunikation med Johan Åberg".
DELA INLÄGGET
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Liknande artiklar

Kostnadsfri e-postkurs

Lär dig mer om fem områden som du behöver arbeta med för att lyckas med företagets digitala annonsering.

E-bok: Social selling

Vi har samlat våra mest lästa artiklar kring social selling och skapat en unik samling med tips och inspiration för hur du kan hitta fler kunder med hjälp av LinkedIn.

E-bok: 100 LinkedIn-tips

100 korta och enkla tips för hur du får ut mer av världens största affärsnätverk.

E-bok: Sökmarknadsföring

Hur använder du Google på ett effektivt sätt för att exempelvis öka antalet köp, beställningar eller förfrågningar? Här har vi sammanställt våra mest populära artiklar.

Vill du ha mer tips och inspiration?

Gå med i Digital Conversion Academy så får du allt vårt kostnadsfria material som artiklar, e-böcker och våra e-kurser skickade direkt till din inkorg utan kostnad.

tjänster

För dig som vill få hjälp att hantera företagets digitala annonsering.

kurser

För dig som vill hantera företagets annonsering på egen hand.

om nivide

Läs mer om hur det är att arbeta med oss.

Så hjälper vi dig

Vi startar upp och optimerar er annonsering i Google och sociala medier, utbildar dig som vill sköta företagets annonsering på egen hand eller ger rådgivning kring hur ni kan förbättra er befintliga annonsering. 

Nyfiken?

Vill du veta mer om hur du kan förbättra företagets digitala annonsering? Här har vi samlat tips, inspiration och resurser som hjälper dig på vägen.