Tre saker som du kan göra med LinkedIn Premium

prenumerera på tips och inspiration

Tips och inspiration för dig som arbetar med digital kommunikation. Vi skickar ca 3-4 artiklar om sociala medier, sökmarknadsföring och digital strategi varje månad. Vi skickar ingen reklam för våra tjänster och du kan välja att avprenumerera när som helst. När du blir prenumerant godkänner du vår sekretesspolicy. Välkommen!

LinkedIn erbjuder ett antal olika Premium-prenumerationer som ger dig som användare tillgång till fler funktioner på LinkedIn. I den här artikeln tipsar vi om tre saker som du kan göra med ett s.k. Premium-konto.

Läs även: Tre vanliga frågor om LinkedInTjej som tar anteckningar framför datorn

1. Skicka meddelanden till personer utanför ditt nätverk

I gratis-versionen av LinkedIn kan du bara skicka meddelanden till personer i ditt eget nätverk eller till andra gruppmedlemmar. Att kunna skicka meddelanden utanför ditt nätverk är exempelvis användbart om arbetar som rekryterare och vill få kontakt med potentiella kandidater utan att skapa kontakt med dem.

På samma sätt är det användbart för säljare och konsulter som vill komma i kontakt med potentiella kunder. Låt säga att du exempelvis nämns som en rekommendation i någons statusuppdatering, så kan du enkelt ta kontakt med personen som frågar efter din kompetens i ett privat meddelande utan att ni har kontakt på LinkedIn.

Att använda s.k. InMails kan också vara ett bra sätt att inleda en dialog med en person som du vill skapa kontakt med för att i nästa steg skicka en kontaktförfrågan, exempelvis efter att ni har träffats i verkliga livet. Ett sådant meddelande hade exempelvis kunnat se ut så här:

Ämnesrad: Ny kontakt?

”Hej Johan! Läste din artikel ”Tre saker som du kan göra med LinkedIn Premium” och fann den väldigt intressant. Jag är nybörjare på LinkedIn och tycker att det hade vart intressant att skapa kontakt med dig här och läsa mer om det som du skriver. Jag har arbetat länge med andra sociala medier och tycker att det hade varit intressant att utbyta erfarenheter. Med vänliga hälsningar, XX”.

Läs även: Tre verktyg för den digitala säljaren

Tips och inspiration

100 LinkedIn-tips för företag

100 korta och enkla tips för hur du får ut mer av världens största affärsnätverk.

2. Gör bättre sökningar

Med prenumerationerna ”Business Plus” och ”Executive” får du tillgång till 4 respektive 8 ytterligare filter när du använder ”Avancerad personsökning”. Det ger dig exempelvis möjlighet att filtrera personer utifrån företagsstorlek (efter antal anställda). Prenumerationerna innehåller också andra fördelar, bl.a. möjligheten att kunna skicka meddelanden till personer utanför ditt nätverk.

Business Plus kostar 319 kronor per månad och Executive-prenumerationen kostar 490 kronor per månad.

Avancerad sökning på LinkedIn

3. Följ potentiella kunder med LinkedIn Sales Navigator

Med prenumerationen ”Sales Navigator Professional” får du tillgång till LinkedIns verktyg LinkedIn Sales Navigator. Det är ett verktyg med ett eget gränssnitt som är speciellt utvecklat för säljorganisationer.

I verktyget kan du bl.a. följa uppdateringar från dina ”Sparade leads” och du kan enkelt skräddarsy sökningar som matchar den kundgrupp som dina säljare ska bearbeta. I verktyget finns även möjlighet att enkelt kunna se vilka i ditt nätverk som har kontakt med en potentiell kund vilket förbättrar dina möjligheter att få en varm introduktion till en potentiell kund. Baserat på dina inställningar ger också Sales Navigator dig förslag på leads som du kan följa.

Precis som med de andra prenumerationerna så får du tillgång till s.k. InMails och möjligheten att kunna skicka meddelanden till personer utanför ditt nätverk, som du kan använda om du vill skicka ett meddelande till en potentiell kund.

Lycka till!

Läs även: Så kan dina säljare använda LinkedIn Sales Navigator

Om författaren

Johan Åberg
Johan Åberg
Jag är VD och konsult på Nivide och brinner för att hjälpa och inspirera sälj- och marknadsavdelningar att arbeta mer digitalt. På bloggen ger jag tips och inspiration kring ämnen som bland annat sökmarknadsföring, social selling och content marketing. Välkommen att kontakta mig på johan.aberg@nivide.se.
INTRESSANT? DELA GÄRNA MED VÄNNER.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Relaterade artiklar