Tre verktyg som ditt företag kan använda på Instagram

prenumerera på tips och inspiration

Tips och inspiration för dig som arbetar med digital kommunikation. Vi skickar ca 3-4 artiklar om sociala medier, sökmarknadsföring och digital strategi varje månad. Vi skickar ingen reklam för våra tjänster och du kan välja att avprenumerera när som helst. När du blir prenumerant godkänner du vår sekretesspolicy. Välkommen!

instagram

I det här inlägget tipsar vi om tre verktyg som ditt företag kan använda i ert arbete på Instagram.

1. TextExpander

Med TextExpander i din smartphone så kan du enkelt infoga hashtags till dina inlägg utan att behöva skriva in dem varje gång ni publicerar ett nytt inlägg. Skapa en genväg med TextExpander till era mest använda hashtags så räcker det att du skriver in en kort text för att infoga alla dina hashtags.

Ladda ner TextExpander till iOS på iTunes (https://itunes.apple.com/se/app/textexpander-3-+-custom-keyboard/id917416298?mt=8) Kostnad 49 kr.

2. IconoSquare

Med IconoSquare kan du bland annat få statistik för ditt Instagram-konto om du behöver följa upp engagemanget eller antalet följare för din sida. Skapa ett Excel-ark där du en gång i månaden tar ut statistiken som du hittar i IconoSquare. Installationen är enkel och du kommer snabbt igång med verktyget.

Med IconoSquare kan du även se vilka inlägg som var mest populära under en angiven period.

3. Onlypult

Med Onlypult kan du schemalägga inlägg på Instagram via din dator. Det är bra för att kunna försäkra dig om att ni alltid håller ert flöde uppdaterat eller om du vill schemalägga inlägg på helger eller när du inte har möjlighet att publicera inlägg, t ex på semester eller annan ledighet.

Lycka till!

Om författaren

Johan Åberg
Johan Åberg
Jag är VD och konsult på Nivide och brinner för att hjälpa och inspirera sälj- och marknadsavdelningar att arbeta mer digitalt. På bloggen ger jag tips och inspiration kring ämnen som bland annat sökmarknadsföring, social selling och content marketing. Välkommen att kontakta mig på johan.aberg@nivide.se.
INTRESSANT? DELA GÄRNA MED VÄNNER.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Låt oss hjälpa dig att hitta fler kunder i sociala medier och andra digitala kanaler. Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss inom en arbetsdag för att boka in ett kort telefonsamtal för att förstå dina behov bättre innan vi lämnar en kostnadsfri offert.
– Johan Åberg, VD och konsult på Nivide

Det går även bra att skicka e-post till kontakt@nivide.se.