6 tips på läsvärda artiklar i september om digital marknadsföring

Varje månad sammanställer vi några av de intressanta artiklar eller nyheter som har publicerats under den senaste tiden och som kan vara intressanta för dig som är digitalt ansvarig. Trevlig läsning!

Nytt sätt att verifiera färdigheter på i LinkedIn

LinkedIn lanserar nu “Skill Assessments” – ett nytt sätt för plattformens användare att verifiera sina färdigheter och kunskaper.

Rent praktiskt ska man kunna navigera till det nya verktyget via sin LinkedIn-profil och där välja mellan olika uppgifter att ta sig an.

Klarar man uppgiften belönas man med ett märke som syns på sin profil. Vill du läsa mer om LinkedIns nya verktyg kan du läsa hela artikeln här.

Funktion för att dölja likes på Facebook

Inte långt efter det att Instagram börjat testa att inte visa gilla-markeringar på användarnas inlägg talar nu Facebook om att introducera en liknande funktion.

Detta för att undvika avundsjuka och självcensur (= att användaren anpassar och/eller begränsar sitt innehåll för att undvika att stöta sig med någon), menar Facebook.

Att ta bort like-funktionen kan också minska antalet personer som väljer att ta bort sina inlägg för att de upplever att de inte fått tillräckligt många gilla-markeringar.

Här kan du läsa mer om Facebooks motivering.

Facebook introducerar “Video Polls”

Facebook avslöjar att de lanserar ”Video Polls” i Facebookflödet på mobil – en funktion som ska vara en fortsättning på “Poll Stickers”  som infördes på Instagram tidigare i år.

Annonser som bygger på att användaren får interagera med och tycka till i annonsen (så kallade “Poll Ads”) ska enligt Facebook öka såväl varumärkeskännedom som konverteringar.

Här kan du läsa mer om den nya funktionen och dessutom se bilder på hur “Video Polls” kommer att se ut.

E-bok: Sökmarknadsföring

Hur använder du Google på ett effektivt sätt för att exempelvis öka antalet köp, beställningar eller förfrågningar? Här har vi sammanställt våra mest populära artiklar.

Facebook lanserar lead generation i Messenger

Facebooks nya verktyg gör det möjligt för företag att starta en automatiserad konversation med en användare.

Konversationen baseras på en rad frågor som ställs av företaget och som användaren sedan kan välja att svara på på olika sätt.

Det nya verktyget är tänkt att fungera som ett sätt för företag att öka sitt engagemang med användarna. I denna artikel kan du läsa mer Lead Generation i Messenger. 

Nya verktyg i Facebook & Instagram

Två nya verktyg ska enligt Facebook vara i testfasen för tillfället. Det ena är en kassafunktion i appen för dynamiska annonser i Facebookflödet, det andra är en möjlighet för annonsörer att genom Ads Manager skapa en annons utifrån ett Instagram-inlägg.

Båda funktionerna går att läsa mer om i denna artikel. 

Processen för konverteringsspårning förenklas i Google Ads

Google Ads ska nu möjliggöra för annonsörer att sätta upp konverteringsspårning direkt i verktyget för kampanjskapande.

Tidigare har konverteringsspårningen varit ett moment man som annonsör fått sätta upp efter själva kampanjen var skapad, vilket inneburit att funktionen i många fall inte prioriterats. 

Här kan du läsa mer om hur uppsättningen av konverteringsspårning blivit enklare.

få nästa artikel till din inkorg

Varje vecka skickar vi artiklar, podcasts och nyheter som hjälper dig att fördjupa din kunskap och hålla dig uppdaterad kring digital marknadsföring. När du blir prenumerant godkänner du vår sekretesspolicy. Du kan välja att avprenumerera när som helst. Avsändare är Nivide AB, Hyllie Stationstorg 31, Malmö.

Om författaren

Johan Åberg
Johan Åberg
Jag är VD, konsult och utbildningsledare på Nivide. Här på bloggen ger jag tips och inspiration kring ämnen som digitala strategier, sökmarknadsföring, social selling och content marketing. Lyssna på mig i podden "Digital kommunikation med Johan Åberg".
DELA INLÄGGET
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Liknande artiklar

Kostnadsfri e-postkurs

Lär dig mer om fem områden som du behöver arbeta med för att lyckas med företagets digitala annonsering.

E-bok: Social selling

Vi har samlat våra mest lästa artiklar kring social selling och skapat en unik samling med tips och inspiration för hur du kan hitta fler kunder med hjälp av LinkedIn.

E-bok: 100 LinkedIn-tips

100 korta och enkla tips för hur du får ut mer av världens största affärsnätverk.

E-bok: Sökmarknadsföring

Hur använder du Google på ett effektivt sätt för att exempelvis öka antalet köp, beställningar eller förfrågningar? Här har vi sammanställt våra mest populära artiklar.

Vill du ha mer tips och inspiration?

Gå med i Digital Conversion Academy så får du allt vårt kostnadsfria material som artiklar, e-böcker och våra e-kurser skickade direkt till din inkorg utan kostnad.

tjänster

För dig som vill få hjälp att hantera företagets digitala annonsering.

kurser

För dig som vill hantera företagets annonsering på egen hand.

om nivide

Läs mer om hur det är att arbeta med oss.

Så hjälper vi dig

Vi startar upp och optimerar er annonsering i Google och sociala medier, utbildar dig som vill sköta företagets annonsering på egen hand eller ger rådgivning kring hur ni kan förbättra er befintliga annonsering. 

Nyfiken?

Vill du veta mer om hur du kan förbättra företagets digitala annonsering? Här har vi samlat tips, inspiration och resurser som hjälper dig på vägen.