9 tips på läsvärda artiklar i november om digital marknadsföring

Varje månad sammanställer vi några av de nyheter och artiklar som har publicerats under den senaste tiden och som kan vara intressanta för dig som är digitalt ansvarig. Trevlig läsning!

 

Nya möjligheter för målgruppsinställningar i Google Ads 

Google Ads möjliggör för kombinerad målgruppsinriktning, skriver Search Engine Journal. Den nya funktionen innebär att man som marknadsförare ska kunna använda “och” för att rikta sin annonsering mot flera olika målgrupper samtidigt. 

Tidigare har “eller” samt “inte” varit de två alternativen att välja mellan, vilket gjort att det gått att utesluta målgrupper samt att rikta mot antingen en eller en annan.

Vill du läsa mer om den nya funktionen, som Google ännu inte bekräftat officiellt, hittar du hela artikeln här.

Lead Form Extensions i Google Ads

Google Ads lanserar ett nytt annonstillägg – Lead Form Extensions. Det nya tillägget innebär att man som annonsör kan samla in leads via formulär redan i sökresultatet, alltså utan att ett besök på webbplatsen krävs. 

Här har Johan skrivit ett inlägg om just Lead Form Extensions där du kan läsa mer om vem tillägget passar för samt hur du som annonsör går tillväga för att använda det. 

Google Ads lanserar fler tillägg för YouTube-annonser

Precis som i sökannonser ska det nu finnas möjlighet att klicka sig vidare genom en specifik call-to-action-knapp i YouTube-annonser istället för att vara begränsad till att bara klicka på själva annonsen i sig.

Denna nya funktion kommer, enligt Google, att fortsätta utvecklas eftersom den sägs resultera i fler klick och konverteringar. Här kan du läsa mer.

YouTube lanserar nytt utseende på startsidan

Ett nytt utseende lanseras för YouTubes startsida på desktop samt i appar på iPads och Androids surfplattor.

Baserat på respons från sina användare har plattformen nu valt att göra ett antal förbättringar såsom längre videotitlar och större thumbnails.

Läs mer om YouTubes förbättrade och uppdaterade utseende i denna artikel.

Nytt sätt att rapportera opassande innehåll i Twitter Lists

Twitter har kommit runt problemet med att missbruka “Twitter Lists” (vilket är en funktion som tillåter användare att organisera sitt flöde. I listan dyker bara de uppdateringar upp vars konton du valt att lägga till i listan).

Nu kan man som användare klicka på de tre prickarna bredvid “List” och därifrån sedan välja “rapportera”. 

Här kan du läsa mer om hur Twitter Lists har missbrukats och hur den nya funktionen ska minska problemet för användarna.

Genvägs-menyn på Facebook ska gå att redigera

På Facebook för iOS ska det nu vara möjligt för användarna att redigera genvägs-menyn för att tex. kunna ta bort vissa av ikonerna.

Det ska därtill också vara möjligt att ta bort funktionen som visar de röda notifikations-prickarna. Här kan du läsa mer om hur du går till väga för att redigera menyinnehållet på Facebook. 

Maxgräns för antal aktiva annonser införs på Facebook 

En maxgräns för antalet annonser som en sida kan köra på en och samma gång ska införas under nästa år, meddelar Facebook.

Anledningen till detta ska vara för att höga volymer av annonser kan påverka resultatet negativt. Den nya regeln sägs dock inte beröra mer än en mindre del annonsörer.

Här kan du läsa mer om den nya regeln som kommer införas 2020.

Välj själv var dina annonser ska synas

Facebook gör det möjligt för annonsörer att styra var de vill att sina annonser ska synas.

En funktion för att kunna styra vilka sidor, appar och videor annonsörer inte vill att deras annonser ska synas i har varit möjligt genom så kallade “block lists”, men en “whitelist” som den nya funktionen kallas, ska nu alltså underlätta ytterligare för annonsörer.

Här kan du läsa mer. 

Digitala trender under 2020

Magento har gjort en tjuvkik på några av de viktigaste trenderna inom digital marknadsföring under 2020 och delar med sig av dem i färdig lista som går att hitta här.

Förutom att AR (augmented reality) ser ut att vara här för att stanna, skrivs det om content och utvecklingen av det.

E-bok: Sökmarknadsföring

Hur använder du Google på ett effektivt sätt för att exempelvis öka antalet köp, beställningar eller förfrågningar? Här har vi sammanställt våra mest populära artiklar.

få nästa artikel till din inkorg

Varje vecka skickar vi artiklar, podcasts och nyheter som hjälper dig att fördjupa din kunskap och hålla dig uppdaterad kring digital marknadsföring. När du blir prenumerant godkänner du vår sekretesspolicy. Du kan välja att avprenumerera när som helst. Avsändare är Nivide AB, Hyllie Stationstorg 31, Malmö.

Om författaren

Denise Nilsson
Denise Nilsson
Jag arbetar som Digital Marketing Specialist på Nivide. På vår blogg delar jag med mig av tips och inspiration kring uppdateringar, nyheter och verktyg inom digital kommunikation. Välkommen att kontakta mig på denise.nilsson@nivide.se
DELA INLÄGGET
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Liknande artiklar

Kostnadsfri e-postkurs

Lär dig mer om fem områden som du behöver arbeta med för att lyckas med företagets digitala annonsering.

E-bok: Social selling

Vi har samlat våra mest lästa artiklar kring social selling och skapat en unik samling med tips och inspiration för hur du kan hitta fler kunder med hjälp av LinkedIn.

E-bok: 100 LinkedIn-tips

100 korta och enkla tips för hur du får ut mer av världens största affärsnätverk.

E-bok: Sökmarknadsföring

Hur använder du Google på ett effektivt sätt för att exempelvis öka antalet köp, beställningar eller förfrågningar? Här har vi sammanställt våra mest populära artiklar.

Vill du ha mer tips och inspiration?

Gå med i Digital Conversion Academy så får du allt vårt kostnadsfria material som artiklar, e-böcker och våra e-kurser skickade direkt till din inkorg utan kostnad.

tjänster

För dig som vill att certifierade specialister hanterar din annonsering.

kunskap

För dig som vill hantera företagets marknadsföring på egen hand.

om oss

Läs mer om hur det är att arbeta med oss.

Nyfiken?

Vill du veta mer om hur du kan förbättra företagets digitala annonsering? Här har vi samlat tips, inspiration och resurser som hjälper dig på vägen.

Nyfiken?

Vill du veta mer om hur du kan förbättra företagets digitala annonsering? Här har vi samlat tips, inspiration och resurser som hjälper dig på vägen.